Penny Dreadful stopt abrupt na drie seizoenen

Door Jesse op 20 juni 2016 om 17:08 in Cancelled 4 | 1048

The End. Met deze woorden eindigde de seizoensfinale van Penny Dreadful gisteravond. Dit zorgde onder fans voor verwarring, maar Showtime heeft samen met de bedenkers van de serie aangekondigd dat dit officieel het einde is voor Penny Dreadful.

Penny Dreadful stopt abrupt na drie seizoenen

Omdat we de twist in de aflevering niet willen verklappen zullen we niet ingaan op waarom dit een logisch einde is voor de serie, daarvoor zal je de aflevering zelf moeten zien. Toch hadden niet veel mensen verwacht dat de serie zo abrupt zou eindigen en eigenlijk komt het nooit voor dat een netwerk en serie dat op deze manier aanpakken.

In een interview met Variety gaf Showtime netwerkbaas David Nevins aan waarom de show eindigt na maar 27 afleveringen. 'Dit is hoever televisie is gekomen,' vertelt hij. 'We hoeven geen zeven seizoenen te maken omdat we zeven seizoenen willen maken. Sommige series zijn daarvoor gebouwd, en sommigen, zoals Penny Dreadful, niet.'

Wat vind jij van het behoorlijk abrupte einde van Penny Dreadful? Laat het ons weten in de reacties!


Reacties (4)

Geplaatst op 20 juni 2016 om 18:16

Ik heb net de laatste 2 afleveringen gezien... Erg mooi afgerond, en zeker 1 van de betere series van de afgelopen jaren.

Ach, een abrupt einde zou ik het zeker niet noemen, tegenwoordig hoeven niet alle series minimaal 5-6 seizoenen te hebben. 3 seizoenen is prima, zeker voor een serie als Penny Dreadful. Veel series die langer lopen dan een aantal seizoenen hebben altijd een 'minder' seizoen, denk aan (vind ik persoonlijk) Penoza, Homeland, Game of Thrones. Met The Walking Dead ben ik al een tijdje gestopt, dan is echt een drama geworden.

Een serie als Peaky Blinders heeft 'maar' 6 afleveringen per seizoen, maar dat gaat totaal niet ten koste van 'kwaliteit' integendeel zelfs. Ik zie liever een goede serie met 6 afleveringen per seizoen, als een seizoen waar ze 'verplicht' 10-12 afleveringen moeten maken.

Geplaatst op 20 juni 2016 om 18:18

Bedankt voor het nieuwtje.. Heb nog 3 afleveringen te gaan. De speculaties gingen al weken rond dat dit het laatste seizoen zou wezen doordat ze maar 9 afleveringen telde.

Het is zeer spijtig nieuws maar het is wel een supervet laatste seizoen!

Geplaatst op 20 juni 2016 om 18:40

Goed om te weten, was nog niet bij. Dan kan ik me er in elk geval op voorbereiden dat het het einde is.

Geplaatst op 21 juni 2016 om 13:08

Ik had het al half zien aankomen omdat de laatste 2 afleveringen tesamen uitgezonden werden.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan

Recente berichten