Fear the Walking Dead krijgt derde seizoen

Door Jesse op 15 april 2016 om 19:29 in Renewed 8 | 740

De première van het tweede seizoen van Fear the Walking Dead mag dan de slechtst bekeken aflevering met de slechtste ratings van de serie zijn, maar dat weerhoudt AMC er niet van de serie een derde seizoen te geven.

Fear the Walking Dead krijgt derde seizoen

Fear the Walking Dead scoorde een live rating van 3,1 met 6,7 miljoen kijkers, maar wist in de live+3 een stijging te maken naar een rating van 4,2 en 8,8 miljoen kijkers.

'Wat showrunner Dave Erickson en Robert Kirkman bedacht hebben met Fear the Walking Dead is iets om je pet voor af te nemen,' vertelt Charlie Collier, netwerkbaas van AMC, in een statement. 'Zien hoe Los Angeles ten onder gaat door de ogen van onze karakters en de beslissingen die ze moeten nemen in deze nieuwe wereld is enorm vernieuwend, onheilspellend en meeslepend.'

Fear the Walking Dead neemt ons mee terug naar het begin van de zombie-apocalyps: een tijd waar de wereld om redenen onbekend snel verandert, voordat iedereen begreep wat er precies gebeurd. De tijd waarin leven zoals iedereen dat kende veranderde op manieren die niemand zich ooit had kunnen voorstellen.

Het derde seizoen staat gepland voor 2017 en zal 16 afleveringen tellen. Ook aftershow Talking Dead: Fear zal terugkeren om de serie volgend jaar te vergezellen.


Reacties (8)

Geplaatst op 15 april 2016 om 19:56

Ik vond het eerste seizoen echt geweldig.
Hopelijk houden ze dat niveau aan, dan ben ik zeer blij met een derde seizoen.

Geplaatst op 15 april 2016 om 21:26

Ik vond de premiere van seizoen 2 ook niet geweldig, maar er is totaal niet te zeggen waar dit seizoen heen gaat en wat er gaat gebeuren, en dat trekt me dan wel weer heel erg. In ieder geval goed nieuws!

Geplaatst op 16 april 2016 om 11:01

Hopelijk gaan ze wat dieper in op de 'outbreak' en slaan ze niet de hele tijd maar op de vlucht zoals het originele verhaal.

Geplaatst op 17 april 2016 om 12:40

AMC heeft blijkbaar erg veel vertrouwen in deze serie. Persoonlijk vind ik het nog niet overtuigen en het lijkt nu al de kant op te gaan van het origineel qua verhaal. Vluchten en onderweg een groep tegenkomen waar ze tegen moeten vechten.

Geplaatst op 18 april 2016 om 23:21

Ik vind The Walking Dead helemaal geweldig. Raden jullie deze mij dan ook aan?

Geplaatst op 19 april 2016 om 01:51

MartSchout Kort antwoord: Niet echt. Langer antwoord: Ik kan zelf nog niet echt een oordeel vellen na acht afleveringen, maar ik vond het eerste seizoen érg matig als je het vergelijkt met The Walking Dead. Het hele gedeelte dat je graag wilt zien (hoe de apocalyps begon) wordt vrijwel overgeslagen en er zijn weinig goede karakters en er is een teveel aan jankerige tieners. De aflevering van vandaag was erg goed though.

Geplaatst op 19 april 2016 om 13:58

Jesse Bedankt voor het uitgebreide antwoord! Ik laat hem denk ik nog even op de plank liggen. Misschien straks in de zomer ;)

Geplaatst op 21 april 2016 om 19:28

Ik vond het eerste seizoen goed. Blij dat er ook een derde komt!

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan