ABC beëindigt Castle, Nashville, Agent Carter en meer

Door Jesse op 13 mei 2016 om 01:37 in Cancelled,Renewed 13 | 1860

Met de Upfronts in het vooruitzicht heeft ABC alvast het lot bekendgemaakt van een aantal van haar langlopende series, maar ook die van een aantal nieuwe. Zie hieronder het volledige overzicht.

ABC beëindigt Castle, Nashville, Agent Carter en meer

Renewed zijn de volgende drie series: The Real O'Neals, The Catch en American Crime. Gecanceld zijn er wat meer, namelijk: Castle, Nashville, Agent Carter, The Family, The Muppets en Galavant.

Castle, waarvan het vorige maand bekend werd dat deze mogelijk de helft van de cast zou verliezen voor een verkort negende seizoen, is eerst. Nathan Fillion, Jon Huertas en Seamus Dever hadden al nieuwe contracten voor het negende seizoen getekend, maar ABC heeft toch besloten om er definitief een punt achter te zetten. De seizoensfinale van 16 mei zal de laatste aflevering van de serie zijn.

Nashville eindigt na vier seizoenen. De serie was vrijwel dit hele seizoen een twijfelgeval voor ABC, maar onlangs werd naar buiten gebracht dat het netwerk de serie terug zou laten komen voor een verkort, laatste seizoen. Een trend die momenteel erg populair lijkt te zijn. Toch bleek dit niet het geval. De serie sluit af op 25 mei.

Ook Marvel's Agent Carter stopt dit seizoen, na twee hoog geprezen maar slecht bekeken seizoenen. De finale van het tweede seizoen was de slechtst bekeken aflevering van de serie met een rating van 0,7. Veel Marvel fans hadden de spin-off graag teruggezien, maar de kosten waren te hoog voor wat ABC eraan zou verdienen. De laatste aflevering van de serie werd eerder dit jaar uitgezonden.

Nieuwkomer The Family wordt na slechts één seizoen uit de line-up van ABC verwijderd. De serie werd slecht bekeken en kon nooit helemaal haar publiek vinden op het alfabet netwerk. Fans zullen er nooit achter komen hoe het verhaal van de Warrens eindigt. De finale van de serie wordt aanstaande zondag, op 25 mei uitgezonden.

Cut the music, kill the lights. The Muppets zal niet terugkeren voor een tweede seizoen. Na veel kritiek en slechte ratings werd de showrunner vervangen, maar het was niet genoeg voor de serie om haar hoofd boven water te houden.

Ten slotte heeft ABC besloten de stekker uit Galavant te trekken. De serie zat een beetje in hetzelfde schuitje als Agent Carter: critici waren er helemaal weg van, maar de doorsnee kijkers zapte verder. De finale werd uitgezonden op 31 januari.

Door met het goede nieuws, waar een renewal voor The Real O'Neals onder valt. De comedyserie doet het goed op de dinsdag met gemiddeld 3,5 miljoen kijkers en een rating van 1,0 in de afgelopen paar weken. De serie keert in september terug voor een tweede seizoen.

The Catch is volgend televisieseizoen ook terug. De serie scoort gemiddeld 6,9 miljoen kijkers en een rating van 1,6. In de serie spelen Mireille Enos en Peter Krause de hoofdrollen.

Als laatste hebben we American Crime, een serie die al meerdere prijzen in de wacht gesleept heeft, waaronder een Emmy. Het derde seizoen zal zich focussen op een nieuwe misdaad in een nieuwe setting en zal verteld worden vanuit het perspectief van de slachtoffers.

Met welke renewal ben je het meest blij? Welke gecancelde serie had je graag teruggezien? Laat het ons weten!


Reacties (13)

Geplaatst op 13 mei 2016 om 08:07

Vind het jammer van Agent Carter, was een leuke show met humor en een stukje spanning.

Leuk dat de Catch een 2e seizoen krijgt, al hoop ik wel dat de huidige verhaallijn een einde krijgt dit seizoen en men volgend seizoen anders gaat invullen.

Geplaatst op 13 mei 2016 om 08:30

Agent Carter gecancelled, toch licht verbazingwekkend. Had wel verwacht dat het op tv zou blijven tbv het marvel universum. Wellicht dat er nu iets anders komt

Geplaatst op 13 mei 2016 om 08:35

Damn Castle :( Hopelijk krijgt het toch nog een gesloten einde, anders zou dat wel écht zuur zijn.

Geplaatst op 13 mei 2016 om 09:40

Jammer dat Castle zo laat pas gecanceld wordt. Hopelijk hebben de makers er wel een goed einde van weten te maken!

Geplaatst op 13 mei 2016 om 09:41

Carter was seizoen 1 goed, maar 2e seizoen was een drama.. naar mijn mening. Zal het niet missen.

Geplaatst op 13 mei 2016 om 10:41

Balen van Agent Carter :down:

Kijk zelf Castle en Nashville niet, maar als ze het eerder hadden over een verkort laatste seizoen en die nu schrappen vrees ik voor de fans voor een k*t einde.

Geplaatst op 13 mei 2016 om 14:19

Jammer van Agent Carter. Seizoen 1 vond ik leuk en moet het tweede seizoen nog bekijken. Ook blij met het nieuws dat de spin-off van S.H.I.E.L.D. niet doorgaat. Bobbi en Hunter moeten gewoon blijven.

Geplaatst op 13 mei 2016 om 15:04

Jammer van Galavant, dat was eens iets anders. Maar goed, ben al blij dat ze een tweede seizoen kregen.
En het is goed dat ze stoppen met Castle, die afgeslankte versie beloofde toch niet veel goeds.

Geplaatst op 13 mei 2016 om 17:57

Ondanks dat Castle al lang zijn goede tijd heeft gehad (seizoenen 1 t/m 5), blijft het altijd toch een beetje bedroevend om je favoriete series gestopt te zien worden.

Seizoenen 6 en 7 waren ook niet slecht in mijn mening. Seizoen 8 was helaas niet goed. De tweede helft van de serie (na de break) is gelukkig iets beter.

Hopelijk wel een redelijk einde. Neem aan dat ze van tevoren al niet wisten of ze nog een seizoen kregen, dus ik hoop dat ze daarop ingespeeld hebben en een mooi einde geschreven hebben.

Geplaatst op 13 mei 2016 om 18:32

Inderdaad erg jammer van Carter... :(

Geplaatst op 13 mei 2016 om 18:37

balen dat nu toch de stekker uit Castle gehaald is :@

Geplaatst op 23 mei 2016 om 22:14

Jammer van Agent Carter, die serie zag ik wel graag.
Castle heb een paar weken geleden pas aangeschaft en die kijkt wel lekker weg, wellicht dat 8 seizoenen genoeg waren, kan ik nog niet over oordelen.

Geplaatst op 31 mei 2016 om 23:24

Ergens jammer, anderzijds, het speelde zich in het verleden af, waarvan we de toekomst al kennen :nice:

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan