HBO bedenkt zich: geen tweede seizoen voor Vinyl

Door Jesse op 22 juni 2016 om 19:56 in Cancelled 5 | 700

HBO heeft zich bedacht. Vinyl krijgt toch geen tweede seizoen van het netwerk, nadat deze een aantal maanden geleden aankondigde dat dit wel het geval was. Het rock and roll drama blijft dus bij één seizoen.

HBO bedenkt zich: geen tweede seizoen voor Vinyl

'Na een paar dagen flink nadenken hebben we toch besloten om niet door te gaan met een tweede seizoen van Vinyl,' vertelt HBO in een statement. 'Dit was geen makkelijk besluit. We hebben enorm veel respect voor het creatieve team en de cast en hun harde werk en passie voor dit project.'

Toen Vinyl slecht bekeken werd in februari, besloot HBO de serie een aantal dagen na de eerste aflevering een verzekerde toekomst te geven. Misschien heeft de terugdraai van het besluit te maken met het feit dat bedenker Terence Winter niet terug zou keren voor seizoen 2 en vervangen werd door Scott Z. Burns als showrunner.

Vinyl was een dramaserie gesitueerd in de jaren 70 in New York en was een rit door seks- en druggerelateerde muziek aan het begin van de punk, disco en hiphop. De serie wordt gezien door de ogen van platenbaas Richie Finestra, die probeert zijn bedrijf en zijn ziel te behouden en niet iedereen te vernietigen die op zijn pad komt.

Wat vind jij van het besluit van HBO? Kan een netwerk dit volgens jou zomaar maken? Laat van je horen!


Reacties (5)

Geplaatst op 22 juni 2016 om 21:16

Op de één of andere manier zag ik dit al een beetje aankomen. Slechte kijkcijfers is niet altijd een probleem voor een eerste seizoen maar de reviews waren ook middelmatig helaas.. Met The Brink hadden ze dit ook uitgehaald. Zolang ze het maar niet met teveel shows gaan doen blijf ik nog wel fan!

Zelf staat het nog op mijn kijklijst.. Fans, is het de moeite waard voor 1 seizoen?

Geplaatst op 22 juni 2016 om 21:23

Ben zelf na een paar afleveringen afgehaakt. Ondanks de goede cast kon de serie mij niet echt boeien. Misschien als je een echte muziekliefhebber bent dat het wel interessant kan zijn.

Geplaatst op 22 juni 2016 om 21:43

Nee, niet de moeite waard. Hoewel redelijk sterk geacteerd, is deze show zo ongeveer de antithesis op Mad Men. Laatstgenoemde was een karaktergedreven dramaserie die zich afspeelde in een andere tijdsperiode, Vinyl laat je elke minuut opnieuw weten dat je in de 70s zit, terwijl ze af en toe eens een karakter tentoonstellen (met dank aan een vriend voor deze rake analyse).

Geplaatst op 27 juni 2016 om 10:26

Mij kon het ook niet boeien, door de hype er omheen had ik het gevoel van een serie die je MOET kijken, maar ben toch snel afgehaakt. Twee keer opnieuw geprobeerd, maar gaat het toch niet worden.

Geplaatst op 30 juni 2016 om 14:25

Ik vond het een mooie serie. De sfeer van de muziekindustrie van de jaren 70 en de muziek komt lekker naar voren. Je zal ervan moeten houden. Maar ik vind het zeker de moeite waard om m op je watchlist te houden!

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan

Recente berichten

Tags