Bubble Watch week 49

Door Masterbreel op 6 december 2015 om 15:02 in 11 | 721

Vorige week behandelden we uit de bubble watch de waarschijnlijke cancellations en een aantal opvallende 50/50 shows.

Bubble Watch week 49

Hoe goed jullie de bubble watch ook lezen, jullie hadden niet door dat ik een volledige zender vergeten was mee te nemen in het serie overzicht. Amerika kent vijf grote zenders: ABC, CBS, NBC, The CW en..... Fox! Fox was ik vorige week helemaal vergeten mee te nemen, maar zijn hieronder gewoon opgenomen deze keer.










Fox
Om dan maar meteen naar de verschillen ten opzichte van vorige week te gaan. Bij Fox is Minority Report reeds gecancelled (geen nieuwe afleveringen meer, en minder van de eerder bestelde). Nu blijkt ook dat de toon van de wél populaire film (met Tom Cruise) heel anders was dan de niet zo populaire serie, wat dan weer het een en ander verklaart.

The Grinder, Grandfathered, Sleepy Hollow en Scream Queens staan er ook zeker niet goed voor. Ze halen allen tussen de 60% en 70% van het netwerk gemiddelde en dat voor series in diens eerste (en Sleepy Hollow derde) seizoen. Dat is echt niet goed. Stel je verwachtingen bij.

Sleepy Hollow
Sleepy Hollow mag dan in het derde seizoen zitten, de gouden regel 'derde seizoen betekent ook een vierde seizoen' gaat hier niet op, omdat Sleepy Hollow een limited serie is, met een beperkt aantal afleveringen (maar niet perse een beperkt aantal seizoenen). Hierdoor heeft Sleepy Hollow nog lang niet de 66 benodigde afleveringen om een vierde seizoen sowieso veilig te stellen.

Bones
Kijken we verder bij Fox, dan zien we Bones en The Last Man on Earth nog staan tussen de series die waarschijnlijk worden gecancelled. Bij Bones is het net als bij bijvoorbeeld Supernatural meer een kwestie van contracten dan van kijkcijfers. Laten nu net de hoofdrolspelers aan het eind van hun huidige contracten zitten en al meermaals hebben laten doorschemeren dat het wat hen betreft wel klaar is. Al met al niet al te best voor de Bonesfans.

Supergirl
Verder heb ik Supergirl afgewaardeerd naar 'waarschijnlijk renewed', maar verwacht een verdere downgrade als de kijkcijfers nóg lager worden. Supergirlis ondertussen 50% van de kijkers kwijtgeraakt en haalt in het huidige tempo nog The Good Wife-achtige kijkcijfers voor het seizoen over is. Het is te hopen dat de daling snel afzwakt. Het gemiddelde (2,06), is erg geflatteerd door de eerste paar afleveringen van Supergirl, let hier daarom niet te veel op.

Chicago Med
Chicago Med, de nieuwste toevoeging aan het Dick Wolf universum (met Chicago Fire, Chicago PD en Law and Order SVU), is goed gestart en in lijn met de andere series. Verwacht met de huidige kijkcijfers een renewal.

Tot volgende week!



Reacties (11)

Geplaatst op 6 december 2015 om 15:32

Masterbreel, kijk bovenstaande even na. De snelkoppelingen/verwijzingen zijn niet overal gelukt, waardoor het er niet lekker leesbaar uitziet.

Geplaatst op 6 december 2015 om 15:39

Jammer van Supergirl, ik hoop wel op een renewal, vind het wel vermakelijk.

Geplaatst op 6 december 2015 om 15:40

Dankjewel voor het handige overzicht!

Geplaatst op 6 december 2015 om 21:05

Ik denk dat je Supergirl wel op 'Muntje opwerpen' had kunnen zetten, maar verder mooi overzicht. :)

Geplaatst op 7 december 2015 om 06:21

rainbowsword I know, maar ik kan de 'wijzigen' knop nergens vinden.
MrCastle had ook wel gekund he? Ik vond een downgrade van 2 niveau's in 1 week zo gortig ;)

Geplaatst op 7 december 2015 om 16:44

Ziet er goed uit chef! Denk je alleen dat je tabelletje nog wat groter kunt maken? Ik zit nu zo te loeren. ;)

Geplaatst op 7 december 2015 om 17:50

Ja dat heb ik geprobeerd door de plaatjes per keer kleiner te maken, maar blijkbaar verkleind de uploaddienst het standaard oid. Ik kan jammer genoeg niet uit excel kopieren plakken :(

Geplaatst op 7 december 2015 om 18:03

Masterbreel waarom upload je ze niet op een andere website? Tinypic bijvoorbeeld, die verkleint geen pagina's!

Geplaatst op 7 december 2015 om 19:03

Misschien een stomme vraag... maar waarvoor staan die (O) en (F)?
Voor de rest is het een heel fijn en handig overzicht! Waarvoor dank! :D

Geplaatst op 7 december 2015 om 19:34

De O staat voor Owned, dat de zender (of het bedrijf achter de zender) ook de eigenaar is van de serie. "Eigen" series worden sneller vernieuwd dan series van externe producers.

De F staat voor Friday, tv-series worden op een vrijdag met lagere ratings dan op andere dagen vernieuwd...

Geplaatst op 8 december 2015 om 08:52

Aha! Weer wat bijgeleerd! Bedankt :)

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan