Halt and Catch Fire krijgt vierde en laatste seizoen

Door Jesse op 12 oktober 2016 om 13:19 in Cancelled,Renewed 4 | 641

AMC-serie Halt and Catch Fire krijgt een vierde en tevens laatste seizoen van het netwerk. De aankondiging kwam op de avond van de seizoensfinale van het derde seizoen.

Halt and Catch Fire krijgt vierde en laatste seizoen

Het eerste seizoen van de serie scoorde in 2014 een rating van 0,3 en 760.000 kijkers. In dit jaar wist Mad Men, de serie die AMC op de kaart zette maar nooit hoog wist te scoren, ter vergelijking, een rating van 0,7 en 2 miljoen kijkers binnen te slepen. De beslissing om de serie een tweede seizoen te geven kwam destijds onverwacht.

De cijfers van Halt and Catch Fire zijn in de daaropvolgende jaren eigenlijk alleen maar gedaald. Seizoen 2 scoorde een 0,2 en 520.000 kijkers; seizoen 3 een 0,1 en 337.000 kijkers. Gelukkig heeft AMC zoveel inkomsten van hitseries als The Walking Dead, dat ze wat meer geld overhebben voor projecten als Halt and Catch Fire.

Halt and Catch Fire speelt zich af in het Texas van de vroege jaren 1980. Joe MacMillan is een ambitieuze zakenman met een verleden bij IBM. Op een dag sluit hij zich aan bij het bescheiden computerbedrijf Cardiff Electric. Daar ontmoet hij Gordon Clark, een getalenteerde maar miskende computeringenieur met een drankprobleem. Wanneer het tweetal via reverse engineering de PC van IBM proberen te klonen om zo een betere en goedkopere computer te creëren, ontstaat er een grote concurrentiestrijd tussen MacMillans vorige en huidige werkgever. Om te voorkomen dat IBM hen kan aanklagen, neemt Cardiff Electric de jonge computeringenieur Cameron Howe in dienst.


Reacties (4)

Geplaatst op 12 oktober 2016 om 15:29

Echt een hele goede serie. Hoop dat het laatste seizoen een waardige afsluiting gaat worden.

Geplaatst op 12 oktober 2016 om 21:11

Ik kan enkel maar akkoord gaan met sorro4. Héél goede serie, hopelijk ook een waardig einde.

Geplaatst op 17 oktober 2016 om 14:28

Hmm, ik twijfel nog of ik überhaupt seizoen 3 ga kijken, dus pas als ik daaruit ben en seizoen 3 goed vond kan ik hier pas blij om zijn, haha.

Geplaatst op 29 juli 2017 om 15:55

Ik ga zeker kijken, mijn vrouw is allang afgehaakt maar houdt niet zo van technologie, hoewel het uiteraard om méér gaat.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan

Recente berichten