Komt er een prequel/spin-off van The Big Bang Theory ?

Door DaanHulscher op 28 november 2016 om 14:32 in 6 | 792

Het staat nog niet helemaal vast, maar als we berichtgeving mogen geloven is er een spin-off van de serie in de maak.

Komt er een prequel/spin-off van The Big Bang Theory ?

Naar verluidt zal het om een prequel gaan waarin we de jonge, geniale Sheldon zien opgroeien op het platteland van Texas. De productie van de spin-off zit echter pas in de eerste fase van ontwikkeling, de zogeheten 'scriptfase'. Volgens de geruchten schrijft Steve Molaro het script en zal Jim Parsons (Sheldon) zelf de executive producer zijn, uiteraard in samenwerking met Chuck Lorre.

In de serie wordt al meerdere malen verwezen naar de vroegere jaren van Sheldon Cooper en komt ook zijn moeder regelmatig op bezoek. Een prequel zou in die zin mooi passen bij de huidige serie en meer diepte geven aan zijn personage. Daarnaast zou een spin-off erg kosteneffectief zijn, aangezien de huidige sterren (Jim Parsons, Johnny Galecki, en Kaley Cuoco) van de serie ruim 1 miljoen euro per aflevering verdienen. Een spin-off die bouwt op de basis van The Big Bang Theory, maar zonder de verschrikkelijk dure acteurs en actrices zou daardoor erg winstgevend kunnen zijn.

Het staat dus nog niet vast, maar de indicaties zijn er wel. We houden jullie op de hoogte!


Reacties (6)

Geplaatst op 28 november 2016 om 16:44

Uit kosten oogpunt kan ik me hier iets bij voorstellen, maar ik denk dat juist de chemie tussen de karakters de serie zo populair maakt.

Toch zou ik het uiteraard een kans geven mocht het gerealiseerd worden ;).

Geplaatst op 28 november 2016 om 19:32

De vraag is uiteraard of het aanslaat.. Het idee is leuk maar de cast is natuurlijk totaal anders!

Geplaatst op 28 november 2016 om 23:09

Sheldon is een leuk personage in combinatie met de anderen. Op zijn eentje zal hij al snel irritant overkomen, vrees ik.

Geplaatst op 29 november 2016 om 10:14

Ik vrees een 'Joey' achtig scenario waarin je duidelijk merkt dat de chemie tussen de castleden de serie maakt, niet het personage an sich. Toch zou ik wel benieuwd zijn, maar ik hoop dat ze de TBBT niet hiervoor cancellen.

Avatar van Tom Tom
Geplaatst op 29 november 2016 om 14:13

Wat een geld voor één aflevering van maar 20 minuten. En de kwaliteit is tegenwoordig ook nog eens om te huilen. Ik denk dat ze wel spijt hebben van het orderen van 3 seizoenen in één keer.

Grovo Volgens mij regisseert de acteur die Sheldon speelt alleen de spin-off (als die er komt). Hij speelt er dus niet zelf in.
Masterbreel Ik moet zeggen dat ik genoten heb van de serie Joey (die bedoel je toch?). Ja, het was anders dan in Friends, maar ik vind het wel een van de weinige goede spin-offs.

Geplaatst op 30 november 2016 om 13:08

Tom Eens, ik vond Joey ook erg leuk, maar hij en de serie waren niet vergelijkbaar met Friends. Veel mensen hadden we meer een Friends gevoel verwacht, waardoor de kijkcijfers als een kaartenhuis inzakte.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan

Recente berichten