HBO bestelt nieuw seizoen Veep en Silicon Valley

Door Jesse op 26 mei 2017 om 16:32 in Renewed 2 | 134

HBO heeft het comedyduo Veep en Silicon Valley opgepakt voor een nieuw seizoen. Beide series komen volgend jaar terug.

HBO bestelt nieuw seizoen Veep en Silicon Valley

Voor Veep betreft dit het zevende seizoen. De politieke comedy haalt gemiddeld bijna 600.000 kijkers en scoort een rating van 0,2. Na een week verdubbelen die cijfers zich doorgaans. Over haar eerste vijf seizoenen heeft de serie maar liefst 12 Emmy Awards gewonnen.

Veep gaat over voormalig senator Selina Meyer. Ze komt erachter dat het Vice-Presidentschap van de Verenigde Staten van Amerika niet is wat ze ervan had verwacht en alles waar iedereen haar voor had gewaarschuwd.

Silicon Valley scoort net iets beter dan Veep, met 842.000 kijkers en een rating van 0,4. Na een week stijgen die cijfers naar een rating van 0,75 en 1,5 miljoen kijkers. Vorig jaar, toen de show Game of Thrones als lead-in had, waren de live cijfers 0,9 en 1,5 miljoen. Iets gezakt dus, maar desalniettemin goed genoeg voor verlenging.

Richard Hendriks werkt voor het bedrijf van de succesvolle ondernemer Gavin Belson. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan Pied Piper, een muziekprogramma dat gebruik maakt van een verliesvrij compressie-algoritme dat binnen de industrie als revolutionair wordt beschouwd. Zowel Belson als de eigenzinnige Peter Gregory, een steenrijke durfkapitaalverstrekker, is in de verdere ontwikkeling van het compressie-algoritme geïnteresseerd. De introverte Hendriks staat voor een dilemma; kiest hij voor het geld van Belson of de creatieve vrijheid van Gregory?

Blij met de beslissing van HBO om beide comedyseries te verlengen? Laat het ons weten.


Reacties (2)

Geplaatst op 26 mei 2017 om 19:57

Silicon Valley gaat verder zonder T.J. Miller (Erlich) in het nieuwe seizoen. Hij heeft het te druk met andere projecten. Ben benieuwd wat er let zijn personage gaat gebeuren.

Geplaatst op 16 juni 2017 om 12:16

Oh dat is jammer van Erlich, hij is wel mijn favoriete personage :(

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan