Nieuwe series mei 2023

Door sorro4 op 26 april 2023 om 14:08 in 8 | 2831

Elk jaar rond eind september keert er een groot aantal series terug na weggeweest te zijn van een zomerstop. Maar er is ook altijd in iedere line-up ruimte voor een stel nieuwe series. De nieuwelingen; de groentjes: zij die zich nog willen en moeten bewijzen. Seriesfeed houdt een lijst bij van deze nieuwe series en publiceert deze maandoverzichten (vanaf nu weer) begin iedere maand op de site.

Nieuwe series mei 2023

A SMALL LIGHT
Start op: 1 mei
Netwerk: Disney+
Genre: Drama, Mini-serie
Synopsis: Volgt het opmerkelijke verhaal van Miep Gies, een Nederlandse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar haar leven riskeerde om de familie van Anne Frank te beschermen tegen de nazi's.


WHITE HOUSE PLUMBERS
Start op: 1 mei
Netwerk: HBO
Genre: Drama
Synopsis: Vertelt het waargebeurde verhaal van hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, per ongeluk het presidentschap omverwierpen dat ze probeerden te beschermen.


BUPKIS
Start op: 4 mei
Netwerk: Peacock
Genre: Comedy
Synopsis: 'Bupkis' is een rauwe, onverbloemde, gefictionaliseerde versie van Pete Davidson's echte leven. Het bevat een mix van geaarde verhalen met absurde elementen die een ongefilterde blik door Pete's ogen weergeven.


QUEEN CHARLOTTE: A BRIDGERTON STORY
Start op: 4 mei
Netwerk: Netflix
Genre: Mini-serie
Synopsis: De opkomst en het liefdesleven van een jonge koningin Charlotte.


SILO
Start op: 5 mei
Netwerk: AppleTV+
Genre: Drama
Synopsis: Speelt zich af in een geruïneerde en giftige toekomst waar een gemeenschap bestaat in een gigantische silo onder de grond, honderden verdiepingen diep. Daar leven mannen en vrouwen in een samenleving vol regels waarvan zij denken dat die bedoeld zijn om hen te beschermen.


CLASS OF '09
Start op: 10 mei
Netwerk: Hulu
Genre: Mini-serie
Synopsis: Een groep FBI-agenten die in 2009 afstudeerden aan Quantico, wordt herenigd na de dood van een wederzijdse vriend. De serie, die drie decennia beslaat en wordt verteld over drie met elkaar verweven tijdlijnen, onderzoekt de aard van gerechtigheid, menselijkheid en de keuzes die we maken die uiteindelijk ons leven en onze erfenis bepalen.


THE MUPPETS MAYHEM
Start op: 10 mei
Netwerk: Disney+
Genre: Comedy
Synopsis: Na 45 jaar rocken gaat The Electric Mayhem op een epische muzikale reis om eindelijk hun eerste studioalbum op te nemen. Met de hulp van een gedreven jonge muziekdirecteur, Nora, komt de old-school Muppet band oog in oog te staan met de hedendaagse muziekscene als ze proberen eindelijk platina te halen.


BLACK KNIGHT
Start op: 12 mei
Netwerk: Netflix
Genre: Drama, Fantasie
Synopsis: In een dystopisch 2071, verwoest door luchtvervuiling, hangt het voortbestaan van de mensheid af van de Zwarte Ridders - en zij zijn verre van gewone bezorgers.


CITY ON FIRE
Start op: 12 mei
Netwerk: AppleTV+
Genre: Drama, Mysterie
Synopsis: Een student wordt neergeschoten in Central Park op 4 juli 2003. Het onderzoek brengt een reeks mysterieuze stadsbranden, de muziekscene in de stad en een rijke vastgoedfamilie in de stad in verband met de vele geheimen die ze bewaren.


HIGH DESERT
Start op: 17 mei
Netwerk: AppleTV+
Genre: Comedy
Synopsis: De serie volgt Peggy, een voormalige verslaafde die besluit een nieuwe start te maken na de dood van haar geliefde moeder, met wie ze in het kleine woestijnstadje Yucca Valley, Californië woonde en een levensveranderende beslissing neemt om privédetective te worden.


SPY/MASTER
Start op: 19 mei
Netwerk: HBO
Genre: Drama, Actie, Spanning
Synopsis: Tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog moet Victor Godeanu, de rechterhand en naaste adviseur van de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu en geheim agent voor de KGB, Roemenië en Ceaușescu zien te ontvluchten voordat zijn dekmantel verraden wordt. Geholpen door een undercover Stasi-agent en een opkomende CIA-agent moet Godeanu de KGB en de spionnen van zijn eigen land zien te ontlopen, in het volle besef dat zijn overlopen zijn familie thuis in levensgevaar brengt.


THE CLEARING
Start op: 24 mei
Netwerk: Disney+
Genre: Drama, Thriller, Mini-serie
Synopsis: Een vrouw wordt gedwongen de nachtmerries uit haar verleden onder ogen te zien om een geheime sekte te stoppen die kinderen wil verzamelen om haar masterplan uit te voeren.

FUBAR
Start op: 25 mei
Netwerk: Netflix
Genre: Comedy, Actie, Thriller
Synopsis: Een CIA-agent die op het punt staat met pensioen te gaan, ontdekt een familiegeheim en wordt gedwongen terug het veld in te gaan voor een laatste klus.


Wat vinden jullie van het aanbod deze maand? Zit er een tussen die jouw interesse gewekt heeft? Mis je een serie die er wel tussen hoort te staan laat het dan even weten!Reacties (8)

Geplaatst op 26 april 2023 om 19:28

Wederom bedankt voor de lijst.

Ik ga deze maand Silo, Black knight en Fubar kijken.

Geplaatst op 26 april 2023 om 20:16

The clearing lijkt me nog wel wat en misschien high desert als de pilot bevalt :)

Bedankt voor de lijst!

Geplaatst op 27 april 2023 om 04:39

Bedankt voor de lijst!

FUBAR en Class of '09.

Geplaatst op 27 april 2023 om 08:43

Bedankt voor de lijst. Ik ben benieuwd of City on Fire wat is. High Desert en Fubar ga ik op zeker kijken.

Geplaatst op 28 april 2023 om 11:48

Bedankt, zitten er wel een paar bij die ik wil gaan bekijken

Geplaatst op 28 april 2023 om 23:45

Silo en F U B A R.

Geplaatst op 29 april 2023 om 13:34

De Silo ga ik volgen

Geplaatst op 3 mei 2023 om 16:02

Silo, The Clearing & Class of '09 voor mij.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan

Recente berichten

Tags