House of Cards krijgt vijfde seizoen

Door Masterbreel op 29 januari 2016 om 10:18 in Renewed 5 | 546

Het vierde seizoen moet nog worden uitgezonden (of uitgestreamd, is dat een woord?), maar Netflix-serie House of Cards krijgt een vijfde seizoen! Let op, dit bericht kan spoilers bevatten.

House of Cards krijgt vijfde seizoen

House of Cards verhaalt over een ambitieuze politicus die koste wat het kost president van Amerika wil worden. In seizoen drie is hij dat dan uiteindelijk, maar staat zijn herverkiezing op het spel. Seizoen vier zal waarschijnlijk hierom gaan draaien, aangezien het laatste seizoen eindigt met zijn aankondiging te willen opgaan voor een tweede termijn. Wat betekent het vijfde seizoen voor het verloop van de serie? Betekent dit dat hij het gaat halen? Of juist niet?

We hebben aan het eind van het vorige seizoen gezien dat het politieke duo Frank/Claire niet meer bepaald het powerduo van weleer is, maar Doug aan de andere kant lijkt weer helemaal terug, na zijn dieptepunt.

Het vijfde seizoen betekent helaas wel dat de bedenker achter House of Cards (of althans, deze versie) Beau Willimon vertrekt. Hij zegt daarover: 'Na vijf jaar en vier seizoen, is het tijd om iets anders te gaan doen.' Overleeft House of Cards het vertrek van de showrunner en bedenker?

Blij dat House of Cards een nieuw seizoen krijgt, of begint het toch een uitgemolken geheel te worden? Blijft Claire weg, wordt Frank president?


Reacties (5)

Geplaatst op 29 januari 2016 om 14:51

De bedenker vertrekt nu toch al (after four seasons) zoals ik het begrijp? De serie gaat dan dus hoe dan ook door zonder zijn inbreng -->seizoen 5.

Geplaatst op 29 januari 2016 om 15:27

Denk dat het gewoon 'gestreamd' is hoor, niet uitgestreamd. Het moet nog gestreamd worden.

Anyways, leuk. Is wel een goede serie...

Geplaatst op 29 januari 2016 om 17:00

Ik had stiekem gehoopt dat het bij 4 seizoenen zou blijven. Fun fact: 4x13=52, net zoveel kaarten als in een pak zitten! Maar een vijfde seizoen vind ik ook best prima klinken. Is toch een van de beste series op het ogenblik.

Geplaatst op 29 januari 2016 om 23:18

Haha MrCastle, weet ik, het was een knipoog naar 'uitgezonden' en de 'nieuwe tijd: Netflix' ;)

Geplaatst op 30 januari 2016 om 16:12

Goed nieuws! Vind het echt een heerlijke serie, Claire en Frank spelen geweldig.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan