Daredevil gecanceld door Netflix

Door sorro4 op 1 december 2018 om 07:01 in 7 | 784

Het hing al enige tijd in de lucht. Nadat eerder Iron Fist en Luke Cage gecanceld werden door Netflix is nu bekend gemaakt dat Daredevil stopt na drie seizoenen.

Daredevil gecanceld door Netflix

Netflix heeft gedaan wat al langer werd verwacht, Daredevil gecanceld.

Netflix verklaarde tegenover Deadline het volgende;

"Marvel's Daredevil zal niet terugkeren voor een vierde seizoen op Netflix. We zijn ontzettend trots op het laatste seizoen en ondanks dat we weten dat we veel fans teleur zullen stellen, willen we op een hoogtepunt stoppen. We zijn showrunner Erik Oleson, alle schrijvers, de crew en cast ontzettend dankbaar voor hun inzet. We willen ook de fans bedanken voor hun jarenlange steun. Ondanks dat er geen nieuwe afleveringen bij zullen komen, zullen de huidige seizoenen van Daredevil de komende jaren gewoon op Netflix te zien zijn. Daarnaast zullen de personages uit de serie voortleven in andere projecten van Marvel."

Daredevil was de eerste samenwerking tussen Marvel en Netflix en verscheen in 2015. Na Daredevil verschenen ook Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist op de streaming gigant. De samenwerking tussen deze karakters leverde The Defenders op wat slechts slechts een seizoen duurde.
In het tweede seizoen van Daredevil maakte The Punisher zijn opwachting. Dit was een dermate groot succes dat The Punisher zijn eigen show kreeg.

Op dit moment zijn Daredevil, Luke Cage en Iron Fist gecanceld door Netflix. Jessica Jones en The Punisher krijgen allebei nog een volgend seizoen welke in 2019 zullen verschijnen.

Het stoppen van de Marvel shows op Netflix heeft mogelijk te maken met de start van Disney+.
De streaming dienst van Disney zal in 2019 van start gaan. Marvel is eigendom van Disney en zal nieuwe content gaan maken voor Disney+. Hopelijk zien we Daredevil daar nog terug.

Wat vinden jullie van het nieuws?


Reacties (7)

Geplaatst op 1 december 2018 om 09:42

Het komt waarschijnlijk doordat Disney alle rechten van Marvel heeft.
Zij komen namelijk met een eigen streaming service die Disney+ gaat heten.
Doordat de streaming service een concurrent van Netflix zal zijn, is Netflix gedwongen
alle Marvel en Disney series/films te stoppen.
Ik vind het wel jammer! Daredevil was één van de betere Marvel series!

Geplaatst op 1 december 2018 om 11:12

Onder de voorwaarden van Marvel (ABC, Disney) kan Netflix niet langer investeren in dit soort series, waar ze wel de streaming rechten krijgen, maar toch niet eigenaar zijn.
Dat deze series naar Disney+ zullen gaan lijkt onwaarschijnlijk aangezien dat "Family Friendly" moet worden. Maar Hulu (waar Disney een meerderheidsbelang heeft en dat nog kan uitbreiden) is een mogelijkheid.
Er werd door Marvel nog op gehint dat er nog wat in het vat zit voor Daredevil. Maar of dat betekent een optreden in The Punisher of ooit een eigen seizoen op een andere dienst moeten we maar afwachten.

Geplaatst op 1 december 2018 om 21:17

Was te verwachten. Jessica Jones en The Punisher zullen ook wel volgen.

Geplaatst op 2 december 2018 om 16:21

Jammer,vind persoonlijk Daredevil de beste superheld van Marvel die ze hadden,weer een superheld minder op op buis daar worden wij buisbeeld kinderen niet vrolijk van :burst:

Geplaatst op 4 december 2018 om 12:13

Misschien snap ik de psychologie niet van deze laatste Daredevil serie, maar ik vond het een rot serie :@, heel anders dan de vorige twee. Als ik series kijk, wil ik ontsnappen aan een wereld waar kwade machten vaak onbestraft blijven en mensen boven ons geplaatst, wegkijken van onrecht en focussen op onbelangrijke issues. Ik kijk dan naar superhelden, die de boel opknappen, waar de overheid helaas faalt en de bad guy het onderspit delft. Tot en met de één na laatste aflevering, stonden Matt en zijn (ook niet perfecte) vrienden continu op achterstand, was meestercrimineel Fisk hen elke keer een paar stappen voor en pas in de laatste aflevering, door superpsychopaat Dex te overtuigen dat ook hij niet gespaard zou worden (want diens vriendin ook al vermoord) konden zij samen met èn tegen elkaar Fisk op zijn knieën dwingen. Maar pas nadat Fisks (ook al) slechte vriendin door DD bedreigd werd voor een aanklacht tegen haar, zodat zij minimaal de gevangenis in zou kunnen draaien. Eerlijk gezegd, vind ik de laatste aflevering zo ontzettend ongeloofwaardig, want Fisk had ook de telefoon van de vermoorde FBI agent kunnen vinden en het filmpje en diens vrouw kunnen laten verdwijnen. En dan is het opeens, "all well, that ends well". :$

Geplaatst op 4 december 2018 om 17:41

Gok ook zoals hierboven dat de overige twee ook gaan stoppen na dat volgende seizoen.
Jammer allemaal, maargoed.

Geplaatst op 23 december 2018 om 21:58

Yehdi had ff een spoiler alert gegeven, eikel

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan

Recente berichten